MusArtEH

A zene és a művészet, mint szocio-kulturális tevékenység, olyan eszközei a társadalomnak, melyekkel az emberek tükrözni tudják saját érzelmeiket. Gyakorlásuk által mindannyian hozzájárulunk a társadalom fejlődéséhez. Kiemelt szerepet kapnak ebben a gyerekek és a fiatalok, de az idősebb generációt sem szabad figyelmen kívül hagyni, akik a tapasztalataik átadásával tudják segíteni ezt a folyamatot.

A MusArtEH Alapítvány küldetésének tekinti egy olyan kulturális rendszer (csereprogramok, mesterkurzusok, közös produkciók) létrehozását, kialakítását, melyek hozzájárulnak ehhez a zenei és művészeti fejlődéshez, egyben a különböző társadalmi rétegekből származó gyermekek, fiatalok mind tanulni és érvényesülni tudnak. Ehhez a programhoz természetesen a pedagógusok képzése is az Alapítvány céljai között található.

A MusArtEH azt vallja, hogy az éneklés a legfontosabb eszköz a zenei oktatásban. Ahogy Kodály Zoltán is tanította, a test és a hang az ember elsődleges hangszere, aminek a képzését már gyermekkorban el kell kezdeni tanulni és tanítani. Kodály szerint, az emberiség szerves fejlődésének az alapja, a nyelvhez és a közösség hagyományaihoz szorosan kapcsolódó zene művelése.

"Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes"
Kodály Zoltán

m

© 2017. MusArtEH - Ecuadori Magyar Zeneművészeti Alapítvány. Minden jog fenntartva!